Δείξτε πάθος για τη λεκάνη άμμου υγιεινής

Θα πάει η γάτα σας κάπουαλλού εκτός από τη λεκάνη;

Στην Ever Clean, είμαστε παθιασμένοι με το να δημιουργήσουμε την καλύτερη άμμο υγιεινής για γάτες. Με την πάροδο των χρόνων, μάθαμε επίσης και μερικά πράγματα για τις γάτες που τη χρησιμοποιούν…

Το ένα τρίτο των γατών θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Είδος, μέρος και ποσότητα

Το ένα τρίτο των γατών θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας ασφαλές, σταθερό και καθησυχαστικό για τις γάτες. Δεν είστε σίγουροι πώς να παρέχετε το ιδανικό περιβάλλον σπιτιού στη γάτα σας, δηλαδή ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνεται ασφαλής και άνετα να πηγαίνει στην τουαλέτα; Ορίστε πώς να φροντίσετε τη γάτα σας.
Αρχικά, αποφασίστε ποια άμμο υγιεινής θέλετε να χρησιμοποιήσετε και έπειτα επιδείξτε σταθερότητα. Προσπαθήστε να μην αλλάξετε τύπο ή άρωμα άμμου υγιεινής, έως ότου η γάτα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη λεκάνη άμμου υγιεινής με σιγουριά.

Βεβαιωθείτε ότι βάζετε αρκετή άμμο υγιεινής στη λεκάνη. Το φυσικό ένστικτο της γάτας είναι να θάβει τις ακαθαρσίες τηςκαι να σκάβει σε βάθος.Αυτό συμβάλλει επίσης στο σχηματισμό των σφιχτών σβόλων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε αρκετές λεκάνες άμμου υγιεινής, ειδικά σε σπίτια με πολλές γάτες, όπου πρέπει να διασφαλίζετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον μία λεκάνη για κάθε μία γάτα. Τοποθετήστε τις λεκάνες σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σας, όπου η γάτα σας μπορεί να αισθάνεται άνετα και προστατευμένη, μακριά από φαγητό και χώρους όπου παίζουν οι υπόλοιπες γάτες.

Για τα γατάκια, οι μαμάδες τους είναι οι καλύτερες δασκάλες.

Εκπαιδευόμενες γάτες

Η εκπαίδευση για την άμμο υγιεινής μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά με υπομονή οι περισσότερες γάτες θα τα καταφέρουν σύντομα.

Για τα γατάκια, οι μαμάδες τους είναι οι καλύτερες δασκάλες. Τα γατάκια πρέπει να μένουν με τη μητέρα τους για οκτώ εβδομάδες, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να μάθουν μερικά μαθήματα ζωής, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν τη λεκάνη άμμου υγιεινής.

Όταν πάρετε στο σπίτιτο γατάκι, καλό είναι να το βάλετε στη λεκάνη άμμου υγιεινής μόλις φάει ή αφού ξυπνήσει. Τότε είναι πιθανότερο να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη. Όταν το κάνει, παινέψτε το πολύ (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα!) και με την πάροδο του χρόνου, θα κάνει τον συσχετισμό με τη θετική σας ενίσχυση.

Στις γάτες, η τιμωρία κάνει περισσότερη ζημιά από ότι καλό.

Μην επικεντρώνεστε στα «ατυχήματα»

Είναι φυσικό οι γάτες να έχουνκάποιο «ατύχημα» κατάκαιρούς. Ωστόσο, οι ίδιες συμβουλές ισχύουν είτε πρόκειται για ένα θορυβώδες γατάκι είτε για μια μεγαλύτερη γάτα που έχει απλώς μια άσχημη στιγμή.

Αν πρόκειται απλώς για ένα «ατύχημα», σας προτείνουμε να το αγνοήσετε και να παινέψετε τα καλά στοιχεία της γάτας. Καθαρίστε τυχόν ακαθαρσίες με χαρτί κουζίνας και ρίξτε το στη λεκάνη άμμου υγιεινής, για να δείξετε στη γάτα σας πού πρέπει να πηγαίνει τουαλέτα. Στις γάτες, η τιμωρία κάνει περισσότερη ζημιά από ότι καλό. Αντί για αυτό, απλώς επαινέστε τες την επόμενη φορά που θα κάνουν το σωστό.

Αν η γάτα σας έχει αποφασίσει ότι προτιμά να χρησιμοποιεί τα μαξιλάρια του καναπέ σας και όχι τη λεκάνη άμμου υγιεινής, η πρόληψη μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία. Μπορείτε να την κλείσετε έξω από το σαλόνιή να χρησιμοποιήσετε κάποιον αποτρεπτικό «παράγοντα», όπως αλουμινόχαρτο, για να καλύψετε την περιοχή (δεν θα της αρέσει να το αισθάνεται στις πατούσες της). Δώστε χρόνο,κάντε υπομονή και η γάτα σας σύντομα θα καταλάβει ότι η λεκάνη άμμου υγιεινής είναι το καλύτερο σημείο!

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μερικά συνήθη προβλήματα υγείας μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η γάτα δεν χρησιμοποιεί τη λεκάνη της. Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ