Οι 5 κορυφαίες συμβουλές μας για ευτυχισμένες και υγιείς γάτες

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε παράδεισο για γάτες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι η ζωή για τη γάτα σας; Οι γάτες βιώνουν τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από εμάς τους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που έχουν κοινά με εμάς.

Πολλά από αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους και υγιείς ισχύουν και για τις γάτες… είτε πρόκειται για ένα μασάζ,είτε για την προσωπική μας φροντίδα, είτε ακόμη για τονύπνομας!

Ακολουθούν οι 5 κορυφαίες συμβουλές μας, για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναμέρος όπου η γάτα σας θα είναι ευτυχισμένη και υγιής.

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα των προϊόντων καθαρισμού, ώστε να βεβαιώνεστε ότι είναι ασφαλή για χρήση σε μέρη όπου ζουν κατοικίδια.

Συνεχής καθαριότηταn

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε πλήρωςτηνλεκάνη άμμου υγιεινής της γάτας σας, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών ή μολύνσεων. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσετε το λάθος απολυμαντικό για τον καθαρισμό, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα!

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ στη λεκάνη άμμου υγιεινής της γάτας σας απολυμαντικά που περιέχουν φαινόλες, επειδή αυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τις γάτες. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα των προϊόντων καθαρισμού, ώστε να βεβαιώνεστε ότι είναι ασφαλή για χρήση σε μέρη όπου ζουν κατοικίδια. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας.

Να θυμάστε ότι πρέπει να ξεπλένετε προσεκτικά τη λεκάνη άμμου υγιεινής μετά τον καθαρισμό. Η εξαιρετική αίσθηση όσφρησης της γάτας σας μπορεί να εντοπίσει ακόμη και τα πιο μικρά ίχνη που ίσως δεν έχουν φύγει.

Αν βάλετε στο κρεβάτι τους κάτι που το άρωμά του θυμίζει εσάς, αυτό μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Κρεβάτια και άλλα

Είναι σημαντικό οι γάτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Ένας τρόπος για να τις βοηθήσετε να νιώθουν πιο άνετα είναι ένα δικό τους κρεβάτι που θα το λατρέψουν.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρείτε το κατάλληλο σημείο. Ιδανικά, πρέπει να το τοποθετήσετε κάπου παράμερα, ενώ θα πρέπει να είναι καλυμμένο εν μέρει, ώστε η γάτα σας να αισθάνεται προστατευμένη. Ένα ηλιόλουστο περβάζι πίσω από τις κουρτίνες φαίνεται να είναι πάντα η ιδανική επιλογή.

Η γάτα σας θα κοιμάται ευχαριστημένη σε πολύ λίγο. Αν όχι, τότε βγάλτε τις κάλτσες σας. Γιατί; Λοιπόν, αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενη, αλλά αν βάλετε στο κρεβάτι τους κάτι που το άρωμά του θυμίζει εσάς, αυτό μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Πέντε λεπτά χαϊδέματος αρκούν, ώστε να μειώσουν την πίεση της γάτας κατά 25 βαθμούς.

Μοιραστείτε την αγάπη

Ένα από τα πιο μαγικά πράγματα του να έχει κανείς γάτα είναι η αγάπη και οι αγκαλιές. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχοςμας. Έχετε όμως συνειδητοποιήσει ότι, στον κατάλληλο βαθμό, η αγάπη και οι αγκαλιές είναι εξίσου σημαντικές και για τη γάτα σας;

Σκεφτείτε το σαν να πηγαίνετε σε ένα σπα για να κάνετε μασάζ. Απλά, η γάτα σας επωφελείται από αυτό καθημερινά!Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις πέντε λεπτά χαϊδέματος αρκούν, ώστε να μειώσουν την πίεση της γάτας κατά 25 βαθμούς. Σωστά! Οι αγκαλιές ωφελούν και τους δυο σας!

Εξασφαλίστε την ασφάλεια της γάτας σας στο σπίτι, διασφαλίζοντας ότι δεν έχετε φυτά τα οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδη.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια στο σπίτι

Οι γάτες λατρεύουν να εξερευνούν τα πάντα στο σπίτι. Μερικές φορές όμως, αυτό μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα!

Εξασφαλίστε την ασφάλεια της γάτας σαςστο σπίτι, διασφαλίζοντας ότι δεν έχετε φυτά τα οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Σε αυτά περιλαμβάνονται λουλούδια όπως οι κρίνοι και τα χρυσάνθεμα, καθώς και φυτά σπιτιού, όπως ντιφενμπάχια και ορισμένα είδη φτέρηςκαι κισσού. Αν έχετε αμφιβολίες, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας.

Είναι επίσης συνετό να διατηρείτε τα καθαριστικά και τα χημικά προϊόντα του σπιτιού σε ένα κλειστό ντουλάπι. Διατηρείτε, επίσης, τα φάρμακα αποθηκευμένα σε ασφαλές σημείο.

Από την ηλικία των 7 και άνω, οι γάτες θεωρούνται ηλικιωμένες.

Ηλικιωμένες γάτες, καινούρια κόλπα

Καθώς η γάτα σας μεγαλώνει, οι ανάγκες της αρχίζουν και αλλάζουν. Από την ηλικία των 7 και άνω, οι γάτες θεωρούνται ηλικιωμένες. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να αισθάνεται η ηλικιωμένη γάτα πιο ευτυχισμένη και πιο άνετα. Όλα ξεκινούν με το να κατανοήσετε τη συμπεριφορά της.

Πρώτα από όλα, παρατηρήστε αν συνεχίζει να επιδίδεται στα δύσκολα άλματα που μπορούσε να κάνει παλιότερα με ευκολία. Οι αρθρώσεις της δεν μπορούν να αντέξουν πλέον την ίδια πίεση. Επομένως, το κρεβάτι ή η άμμος υγιεινής της ίσως πρέπει να μετακινηθούν, αν δεν μπορεί να τα φτάσει σε αυτά το ίδιο εύκολα όπως παλιά.

Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να βάλετε μια καρέκλα μπροστά από το αγαπημένο της ηλιόλουστο περβάζι, ώστε να μπορεί να ανέβει με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε μία ή και δύο επιπλέον λεκάνες υγιεινής αν η γάτα σας αρχίσει να έχει «ατυχήματα» στο πάτωμα.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ