Πάρτε μέρος στην πρόκληση πληροφοριών για γάτες!

Πόσες από τις παρακάτω πληροφορίες γνωρίζετε για τις γάτες;

Οι γάτες είναι συναρπαστικές. Είναι γεγονός! Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρόκληση για εσάς και να δούμε πόσο καλά γνωρίζετε τις γάτες. Συνεχίστε να διαβάζετε και συγχαρείτε τον εαυτό σας για κάθε πληροφορία που γνωρίζετε…

Οι γάτες μπορούν να ακούσουν ήχους περίπου δύο φορές πιο υψηλούς από ότι οι άνθρωποι.

Σούπερ αισθήσεις

Οι γάτες συγκαταλέγονται στα τρία κορυφαία ζώα στον κόσμο όσον αφορά στην ακοή, ενώ είναι οι καλύτερες στην ακοή μεταξύ των σαρκοφάγων ζώων. Μπορούν να ακούσουν ήχους περίπου δύο φορές πιο υψηλούς από τους ανθρώπους –έως και τον εντυπωσιακό αριθμό των 50.000 hz.

Οι γάτες μπορούν να περιστρέψουν τα αυτιά τους, για να εντοπίσουν διαφορετικούς ήχους με ακρίβεια λέιζερ. Από απόσταση δύο μέτρων, μπορούν να ξεχωρίσουν δύο πανομοιότυπους ήχους που απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Από απόσταση 20 μέτρων (περίπου το μήκος ενός γηπέδου τένις), μπορούν να εντοπίσουν τη διαφορά μεταξύ ήχων που απέχουν μόλις 40 εκατοστά.

Μάλιστα, οι γάτες έχουν 32 μύες στα αυτιά τους. Αυτός ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος από τον αριθμό μυών που έχουν οι άνθρωποι σε ολόκληρο το πρόσωπό τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γάτες δεν χρησιμοποιούν τα αυτιά τους μόνο για να ακούν, αλλά και για να επικοινωνούν μέσω της γλώσσας του σώματος.

Οι γάτες έχουν τόσο ευαίσθητες απολήξεις νεύρων στις πατούσες τους που μπορούν να εντοπίσουν ένα ποντίκι να κινείται υπογείως. Μπορούν, επίσης, να εντοπίσουν τις δονήσεις με τις τρεις έως έξι μικρές τουφίτσες που έχουν στα μπροστινά τους πόδια πάνω από τις πατούσες.

Οι γάτες θάβουν τις ακαθαρσίες τους, για να προστατεύονται από τους θηρευτές.

Καθαρές μηχανές

Γιατί οι γάτες θάβουν τις ακαθαρσίες τους; Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έγιναν για πρώτη φορά οικόσιτα ζώα στην Αίγυπτο, γύρω στο 2000 π.Χ.και έως σήμερα το ένστικτο τους παραμένει ναθάψουντις ακαθαρσίες τουςσε αμμώδες έδαφος.

Οι γάτες θάβουν τις ακαθαρσίες τους για διάφορους λόγους, π.χ. για να μείνουν προστατευμένες από θηρευτές ή από άλλες γάτες όταν δεν θέλουν να προκαλέσουν την κυρίαρχη γάτα της ομάδας.

Η γηραιότερηγάτα στον κόσμο έζησε για τοαπίστευτο διάστημα των 38 ετών και των 3 ημερών.

Τα πάντα για τις γάτες

Οι πιο μικρές γάτες στον κόσμο είναι οι ερυθρόστικτοι αγριόγατοι. Ζυγίζουν μόλις 1 κιλό και χωρούν στην παλάμη σας. Ζουν στις ζούγκλες της Σρι Λάνκα και δυστυχώς δεν γίνονται καλά κατοικίδια.

Η γηραιότερηγάτα στον κόσμο έζησε για τοαπίστευτο διάστημα των 38 ετών και των 3 ημερών. Το όνομά της ήταν Creme Puff και έζησε στο Τέξας των ΗΠΑ, από το 1967 έως το 2005.

Μια γάτα Τάμπι με το όνομα McCavity διένυσε κάποτε την εντυπωσιακή απόστασητων 800 χιλιομέτρων σε μόλις τρεις εβδομάδες. Οι ιδιοκτήτες της μετακόμισαν από τη Σκοτία στην Κορνουάλη, αλλά το ένστικτο της να επιστρέψει στην αρχική της κατοικίαήταν τόσο ισχυρό που διένυσε όλη την απόσταση μόνη της για να φτάσει στο αρχική της κατοικία.

Οι γάτες Βαν είναι ένα είδος αγριόγατων που κατοικούν στην Ανατολική Τουρκία και δεν είναι από τις γάτες που απεχθάνονται το νερό. Κολυμπούν σε λίμνες για να δροσιστούν από την έντονη ζέστη και είναι γνωστό ότι πιάνουν ψάρια ενώ κάνουν βουτιές!

Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι οι γάτες τους μπορούν να προβλέψουν τον καιρό.

Πίστη και προλήψειςaith and superstition

Δεν εμφανίζουν μόνο οι οικόσιτες γάτες τριχόμπαλες. Στην Αφρική, είναι γνωστό ότι οι τριχόμπαλες των λιονταριών χρησιμοποιούνται σε προστατευτικά μενταγιόν. Λεγόταν ότι αυτά τα παραδοσιακά μαγικά αντικείμενα έδιναν σε αυτόν που τα φορούσε την ισχύ και τη δύναμη του λιονταριού.

Στη Γαλλία, μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι οι γάτες τους μπορούσαν να προβλέψουν τον καιρό. Για να προβλέψει τον άνεμο, η γάτα μπορεί να έτριβε τη μύτη της ή να «έσκαβε» μετα νύχια της σε μαξιλάρια. Αν έβαζε την πατούσα της πίσω από το αυτί της ενώ την χτενίζαν, πίστευαν ότι θα ερχόταν βροχή.

Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι οι γάτες μπορούσαν να θεραπεύσουν τις μυρμηγκιές. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει κάποιος που είχε μυρμηγκιές ήταν να τρίψει την ουρά μιας γάταςχρώματος ταρταρούγας κατά μήκος των μυρμηγκιών τον μήνα Μάιο. Δεν συνιστούμε να το δοκιμάσετε!

Μην ξεχάσετε να προκαλέσετε τους φίλους σας και να δείτε πώς θα τα πάνε!

Πώς τα πήγατε εσείς; Ακόμη και αν γνωρίζατε ήδη πολλές από αυτές τις πληροφορίεςγια τις γάτες, ελπίζουμε να μάθατε και κάποια καινούργια πράγματα για αυτές. Μην ξεχάσετε να προκαλέσετε τους φίλους σας και να δείτε πώς θα τα πάνε!

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ